Tuesday, October 26, 2010

Acorn Bread (どんぐりパン)


Acorn Bread with Honey... yumyum...
どんぐりパンをはちみつと一緒にいただく☆☆☆

For our autumn ritual, Millennium made an acorn bread.
It came out very beautiful and tasty.
He soaked acorns for a week in the water, chop them small; then, soaked in the water with ash overnight. The bitterness was all gone this way.
He added buckwheat flour, rice flour, and flaxseed flour, then bake it!
It was a really special treat! 

日々秋の深まりを感じる今日このごろ。
ミレニアムが例年のごとくたくさんのどんぐりをひろってきました。
どんぐりパンを作るのです!
どんぐりは水に1週間ほど浸し、あくを抜きます。皮をむいて刻んだら、更に灰を入れた水に一晩つけます。この行程でどんぐりの苦みはほぼ抜けます。
灰汁抜きしたどんぐりはミキサーで細かく刻み、お好みの粉類を入れオーブンで焼き上げます。ミレニアムが今回使用した粉は蕎麦粉、米粉、亜麻の実。
香ばしく仕上がりました。

Acorns soaked in the glass jar.
水に浸されたどんぐり。

Soaked acorns are shiny.
水から上げたどんぐり。食べてしまうにはもったいないほど美しい☆


Acorn Bread came out from the oven!
Look at this beautiful dark color!
オーブンで焼き上げたどんぐりパンはかなり深いこげ茶色☆



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