A couple of days ago, when I visited a friend's house, her friend brought a homemade roll cake. It was a green tea roll cake which looked beautiful. It was fluffy and light and delicious.
I wanted to try making the same one, and so I tried it this afternoon.
To make it fluffy and light, we need to make a good meringue.
It was a little bit of work, but it is fun making desserts.
Here is my green tea roll cake!
It came out very pretty.
"Itadaki- masu" (Japanese greeting before meal)
先日、友だちの家におじゃましたときに彼女の友だちが手作りのロールケーキを持ってきてくれておいしい紅茶といっしょにいただきました。
生地に抹茶が入った鮮やかな緑色のケーキ。とても繊細で甘さ控えめで ”こんなの自分で作れちゃうんだ☆” と感動してしまいました。手作りケーキなんてずいぶんしてない。冬休みの今こそ思う存分クッキングするチャンスよね。早速、焼いてみることにしました。
この繊細でふわふわのスポンジを作るにはしっかりしたメレンゲを作らないとならない。ハンドミキサーは持ってないのでがんばって泡立て器で泡立てる。やってみると思ったより大変でなく楽しんでいるうちにできてしまった。
ちょっと不格好だけど、初めてにしてはなかなかの出来☆
たっぷりの生クリームとブルーベリーソースをかけていただきま〜す♪
No comments:
Post a Comment